İzmir Kemalpaşa Devlet Hastanesi

İzmir Kemalpaşa Devlet Hastanesi

Organ Bağışı Haftası Etkinlikleri

Güncelleme Tarihi: 13/11/2018

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, en önemli sağlık sorunlarından birisidir. Hastaların yaşam süresi ve kalitesinde, ülke ekonomisi ve iş gücünde ağır kayıplara yol açan söz konusu organ yetmezlikleri önemli bir sağlık sorunu olarak gündemdeki yerini korumaktadır.

Bu nedenle ülkemizde organ bağışı sayısını artırmak ve halkımızda organ bağışı bilincini geliştirmek, organ yetmezliği nedeniyle yaşamının sonuna gelmiş hastaların hayatını kurtarmak, yaşam süresini ve kalitesini arttırmak, toplumun huzurlu ve mutlu yaşamasına katkıda bulunmak amacıyla her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında “Organ Bağış Haftası” etkinlikleri yapılmakta olup bu etkinlikler yıl boyunca devam etmektedir.

Organ bağışı ve nakli sayılarının artırılması Sağlık Bakanlığımızın öncelikli hedeflerindendir.

3-9 Kasım Organ Bağışı haftasında organ bağışının önemini vurgulamak, hasta ve yakınlarını bildirmek ve yapılan bağışları almak için hastanemiz poliklinik katında stant kurulmuştur. Hastanemiz eğitim ve organ bağış birimlerince organize edilen stantta yaklaşık 100 hasta ve hasta yakını bilgilendirilmiş ve broşür dağıtılmıştır.

organ1.jpg
organ2.jpg