DİYABET OKULUMUZ MEZUN VERMEYE DEVAM EDİYOR.
14 Nisan 2023

Hastanemizde İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa KIZILTAŞ koordinatörlüğünde Diyabet Eğitim Hemşiresi Pınar ÇALIŞLAR, Diyetisyen  Büşra GÜNEŞ, Fizyoterapist Hacer GÖRGÜLÜ ve Psikolog Sevgi TÜRKMEN İNCE tarafından oluşan bir ekiple Diyabet Eğitim Birimi’ miz hizmet vermektedir.

v  Hastanemize başvuran diyabet hastaları ekip tarafından takibe alınmakta;

-   Diyabet hastalığı eğitimi

-  Diyet eğitimi

Egzersiz eğitimi

İlaçların ve insülinlerin kullanılışı

Komplikasyon eğitimi

Diyabet ayak bakımı

Hipoglisemi ve hiperglisemi durumunda yapılacaklar konusunda bireysel olarak eğitim verilmektedir.

Tüm bireysel eğitim ve takiplere ek olarak hastanemizde “Diyabet Okulu” düzenlenmektedir.

Diyabet okulumuz multidisipliner bir ekip anlayışıyla hizmet sunmaktadır. Ekipte bir dahiliye uzmanı, 1 diyabet eğitim hemşiresi, bir diyetisyen ve bir fizyoterapist ve 1 psikolog görev yapmaktadır.

Diyabet eğitim birimi hastanemiz 2.kat idari birim eğitim odasında bulunmaktadır.

Yatarak tedavi gören ve polikliniğimize başvuran diyabet hastalarına bireysel eğitimlerimiz her gün mesai saatleri içinde devam etmektedir.

Hastalar evde oluşabilecek acil durumlarda insülin tedavisini başaramadıklarında, kan şekerlerini kontrol edemediklerinde birim hemşiremize telefonla da ulaşabilmektedir. Gereken durumlarda hastalar birim koordinatörüne yönlenmektedir.

İl Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü izinleri de alınarak sosyal sorumluluk kapsamında tüm topluma diyabet farkındalığını kazandıracak etkinlikler planlanmaktadır.

Diyabet okulu eğitimlerimiz ise her ay düzenli periyotlarla yapılmakla birlikte tamamen ücretsizdir. Eğitim her ayın sonunda Çarşamba ve Perşembe günleri saat 14.00 – 16.00 arası dahiliye uzmanı, hemşire,fizyoterapist,psikolog ve diyetisyen tarafından verilmektedir.

Diyabet Birimi Etkinlik Programı :

1.GÜN

Diyabette Genel Bilgiler

Diyabet Oluşum Mekanizması/Fizyopatolojisi

Tıbbi Beslenme Tedavisi

Diyabettte İnsülin Dışında Kan Şekerini Düzenleyici ilaçlar

2.GÜN

Diyabetin Akut Komplikasyonları

Diyabetin Kronik Komplikasyonları

Diyabette Fiziksel Aktivite/Egzersiz

Diyabetle Yaşam

İnsülin Tedavisi (bireysel)

Diyabet Okulu Katılım Belgelerinin Teslimi

Not:  Diyabet okulu kayıtlarımız için hastanemiz 2.Kat Diyabet Eğitim Birimine başvurmanız gerekmektedir.

Diyabet Eğitim Birimi:    Pınar ÇALIŞLAR

iletişim:    Tel: 0232 878 7575  Dahili : 1818

Diyabet hastaları ve hasta yakınlarını okulumuza katılmak için bekliyoruz.

*DİYABETİN FARKINDA OLUN, FARKLI OLUN*